Degustarea de vinuri crama 1000 chipuri la Restaurant-wine bar Vino e Sapori
“Crama care nu vrea sa produca milioni de sticle ci sa pune zambete pe chipurile celor care o degusta.”
Din Urlați cu mandrie la Restaurant-wine bar Vino e Sapori!

Crama 1000 Chipuri & Bucataria Italiana made by Vino e Sapori
Sa știi ca In seara de 13/04/2022 am zambit mult!!!
Meritul se îndreaptă în mod sigur către crama 1000 chipuri, dar nu pot fara să recunosc meritul datorat și Chef-ului nostru care ne-a încântat (ca întotdeauna, de altfel) cu delicatese italiene.
Trebuie spus că au fost asortate maiestuos cu vinul servit.
Aceasta a fost toată intenția serii: Să bem un vin bun pe care sa asociam cu preparatele special concepute pentru această degustare.
Uite așa am obținut un imbinament perfect!
Am avut in total 7 vinuri (pe care am sa ți le spun) inclusa și o feteasca neagra vinificata in dulce.
Dar hai sa vedem mai in detaliu cum a decurs seara:
Am inceput degustarea cu un platou unde am avut diferite branzeturi si doua tipuri de mezeluri italienesti, cu un pic de focaccia, pentru a aduce un echilibru in platou.
Fiind focaccia neutra, ca gust sa asociat bine cu vinurile albe fara sa ii acopere.
Evident ca Chef-ul nostru a fost atent ca sa nu faca focaccia prea sarata.
Cum de sigur știi, preparatele prea sărate ne împiedică să simțim toată paleta de arome pe care ne-o rezervă un vin bun și complex.
Am asociat fiecare branza (in total 3 feluri diferite) cu un vin diferit și ne am bucurat de adevarata poesia al simțurilor.
Ce vinuri am avut la degustare?
Iordache Fetasca alba

Cum se zice: Vinul se asocieaza bine cu prieteni dar poate sa fie degustat si singur.
Crede ma ca vinul acesta merge bine in orice ocazie (cu un pic de focaccia, poate)!
Dupa care am degustat un
Sauvignon Blanc demi sec atat de bun și atat de echilibrat ca la inceput nici nu mi am dat seama ca este demisec.

Pe platou aceea despre care iți vorbeam am avut o branza cu busuioc.
Sa știi ce bine a mers!!!
Normal ca știi ca ai fost cu noi…
A venit randul la Pinot noir vinificat in rose’ care am servit cu o branza italiana semimaturata.

Ne am odihnit un pic, am mai vorbit despre una și alta (degustare e o munca grea, sa știi :)) și am inceput cu vinuri roșii.
Primul vin roșu a fost un shiraz excepțional servit langa prosciutto italian (tot de pe platou aceea…)

NU puteam fara o feteasca neagra și acuma am sa te uimesc: Are 16% vol de alcool dar sunt așa de bine integrate ca nici nu le am simțit.
Decat cand am vrut sa ma ridic de pe scaun :))))
Dar nici-o problema pentru ca mai aveam pe platou un pic de mortadella și parmigiano.
Așa a venit randul și vinului principal pe care o asteptam toții și era

Carpathia Heritage
Cupaj foarte reușit de feteasca neagra, shiraz și cabernet franc.
Un vin extraordinar, plin și corpulent cu un potențial mare de maturare in sticla.
L am asociat cu obrajori de vita slow cook timp de 6 ore.
Daca a fost buna asociere?
Ce intrebare!!! Inca zambesc :)))
Am inchieat seara cu o feteasca neagra vinificata in dulce langa cantuccini.

Ce sunt cantuccini?
Este o dulce din traditie Toscana facut ca sa fie amoiat in vin.
O adevarata poesia al simțurilor!!
Uite așa am petrecut seara de 13/04/2022.
Daca ai fost cu noi desigur ti a facut placere sa te reamintesti de seara aceasta extraordinara citind randurile acesteia.
Daca nu ai fost cu noi urmarește pagina noastra de facebook (o poți accesa daca dai click => AICI) unde postez toate noutațiile despre degustarile.
Alla Salute!