Degustarea de vinuri crama Gitana la restaurant-wine bar Vino e Sapori

Ultimate Experience

Joi 10/06/2021 – ora 18.45

Presented by Restaurant-wine bar Vino e Sapori (Vin și Gusturi)
in colaborare cu
Crama Gitana
Cu mandrie din Moldova!
Am degustat vinuri excepționale care sunt fructul generozitatii
al naturii si al muncii omului, rezultatul intalnirii unui terroir exceptional si al pasiunii familiei Dulgher pentru vin.
Toate “ingredientele” acesteia s-au contopit intr-un vin expresiv si seducator.
Noi din bucataria la Vino e Sapori (Vin și Gusturi) am contribuit cu preparate culinare imbinate cu fiecare vin in așa fel ca sa valorizam “Nectarul Zeilor”,
punand in valoare in aceeași timp expresia și complexitatea vinurilor și preparatelor din bucatarie italiana.
Bucatarie Italiana, din care noi la Restaurant Italian Vino e Sapori (Vin și Gusturi) suntem mandri ambasadori din 2013.

Și ce am degustat in seara aceasta minunata plina de voie buna?

Am inceput cu
Chardonnay, Autograf vin alb – L-am degustat langa Vol au van cu crema de branza și nuca rumenita
Maturarea vinului sa petrecut în butoaie de stejar provenite din Krasnodar timp de 4 luni cu ajutorul tehnicii de batonage.
Am continuat cu
Petit Sophie-vin alb; Soi – Riesling de Rhein, Feteasca Regala si Chardonnay
L-am degustat langa crema Chefului de naut cu “bella vista” de fructe de mare.
Pentru vinul acesta deosebit in procesul de producție este aplicată tehnica criomacerării, ce constă în menținerea mustului în contact cu boștina timp de 24 de ore, la o temperatură de 2°C.
Maturarea vinului are loc în baricuri mici de 225l, timp de 4 luni. Da, cine a spus ca vin alb nu poate sa fie baricat?!!!
Am insistat cu
Rose Surori – L-am degustat langa tarta chefului cu parmigiano și somon proaspat
Ne am bucurat de un vin complex și mineral, de o culoare vie, dezvăluie aromele citrice (grapefruit) urmate de capsune și cireșe de mai. Obţinut din struguri Rară Neagră și Saperavi. Este bogat si echilibrat în palat, cu o fructozitate foarte bună și final prelungit. A fost singur vin rose’ al serii.
Primul vin roșu al serii a fost
Saperavi – L-am degustat langa crostini cu parmigiano și prosciutto flambe
Vin cu un gust intens și complex, cu o astringență bine temperată, taninuri bogate și un post-gust rafinat prelung, cu note de piper.
Fermentaţia are loc timp de 20 de zile, în căzi mari de stejar. În timpul fermentării nu sunt folosite produse chimice, doar drojdii indigene. Aceste lucruri permit îmbogățirea maximă a vinului cu elemente care să-i asigure o culoare intensă și o structură echilibrată.
Ultimul vin al serii a fost
Lupi – L-am degustat langa mușchi de vita la gratar și tortino de cartofi cu inima “morbida” de Branzeturi mixte nobile.
Vin extraordinar, obținut din soiuri; cabernet, merlot, saperavi roșu.În timpul fermentării, toate eforturile sunt orientate spre a optimiza extracția aromelor tuturor soiurilor de struguri incluse în cupaj, în scopul obținerii acelei structuri unice specifice acestui vin. Procesul de vinificație continuă cu o perioadă de 10-12 luni de maturare în baricuri de 225 litri, urmat de o lungă perioadă de învechire de cel puțin doi ani, în butoaie mari din lemn de stejar de Krasnodar. Acest lucru permite obținerea unui vin elegant și echilibrat.
Acesta a fost seara noastra (sper și a ta) in care ne am bucurat de un vin extraordinar, rețete italiene intradevar speciale și de companie buna.
Ce sa spun? Exact seara pe care ne o doream!
Daca ai fost cu noi știi bine despre ce vorbesc!
Daca nu ai fost cu noi sa știi ca facem degustarile in continuare…
Ajunge sa fii atent la pagina noastra de facebook (click AICI) și/sau la pagina noastra de evenimente (click AICI) unde postam toate degustarile.
Te salut și sper sa ne vedem la urmatoarea degustare ca sa impartașim experiența!
Ciao!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Enter your keyword