Degustarea de vinuri crama Gitana la restaurant-wine bar Vino e Sapori
Ultimate Experience
Joi 10/06/2021 – ora 18.45
Presented by Restaurant-wine bar Vino e Sapori (Vin și Gusturi)
in colaborare cu
Crama Gitana
Cu mandrie din Moldova!
Am degustat vinuri excepționale care sunt fructul generozitatii
al naturii si al muncii omului, rezultatul intalnirii unui terroir exceptional si al pasiunii familiei Dulgher pentru vin.
Toate “ingredientele” acesteia s-au contopit intr-un vin expresiv si seducator.
Noi din bucataria la Vino e Sapori (Vin și Gusturi) am contribuit cu preparate culinare imbinate cu fiecare vin in așa fel ca sa valorizam “Nectarul Zeilor”,
punand in valoare in aceeași timp expresia și complexitatea vinurilor și preparatelor din bucatarie italiana.
Bucatarie Italiana, din care noi la Restaurant Italian Vino e Sapori (Vin și Gusturi) suntem mandri ambasadori din 2013.
Și ce am degustat in seara aceasta minunata plina de voie buna?
Am inceput cu

Chardonnay, Autograf vin alb – L-am degustat langa Vol au van cu crema de branza și nuca rumenita
Maturarea vinului sa petrecut în butoaie de stejar provenite din Krasnodar timp de 4 luni cu ajutorul tehnicii de batonage.
Am continuat cu

Petit Sophie-vin alb; Soi – Riesling de Rhein, Feteasca Regala si Chardonnay
L-am degustat langa crema Chefului de naut cu “bella vista” de fructe de mare.
Pentru vinul acesta deosebit in procesul de producție este aplicată tehnica criomacerării, ce constă în menținerea mustului în contact cu boștina timp de 24 de ore, la o temperatură de 2°C.
Maturarea vinului are loc în baricuri mici de 225l, timp de 4 luni. Da, cine a spus ca vin alb nu poate sa fie baricat?!!!
Am insistat cu

Rose Surori – L-am degustat langa tarta chefului cu parmigiano și somon proaspat
Ne am bucurat de un vin complex și mineral, de o culoare vie, dezvăluie aromele citrice (grapefruit) urmate de capsune și cireșe de mai. Obţinut din struguri Rară Neagră și Saperavi. Este bogat si echilibrat în palat, cu o fructozitate foarte bună și final prelungit. A fost singur vin rose’ al serii.
Primul vin roșu al serii a fost

Saperavi – L-am degustat langa crostini cu parmigiano și prosciutto flambe
Vin cu un gust intens și complex, cu o astringență bine temperată, taninuri bogate și un post-gust rafinat prelung, cu note de piper.
Fermentaţia are loc timp de 20 de zile, în căzi mari de stejar. În timpul fermentării nu sunt folosite produse chimice, doar drojdii indigene. Aceste lucruri permit îmbogățirea maximă a vinului cu elemente care să-i asigure o culoare intensă și o structură echilibrată.
Ultimul vin al serii a fost
