Degustarea Vinuri Crama Jelna hosted by restaurant Vino e Sapori

Din Bistrița cu mandrie la Vino e Sapori 
13/05/2021
A prezentat somelier Yadira Padron
Bine te am regasit pe blogul tau preferat!
De ce este blogul tău preferat?
Pentru că vorbim despre două lucruri care iți sunt dragi:
Vin bun asociat cu preparatele potrivite.
Prima degustare “ever” pe care am facut cu o crama din Transilvania și a fost un succes!
Teroirul din Podgoria Lechința – Județul Bistrița
Nici nu putea sa fie altcumva pentru ca am avut vinurile extraordinare imbinate cu preparate culinare pe masura.
Tocmai de asta restaurantul se numește Vino e Sapori (Vin și Gusturi).
Pentru ca chiar știm sa valorizam vinul, imbinandu-l cu preparate potrivite.
Cram Jelna a venit cu vinuri in care am simțit (și gustat) potențialul teroirului.
Și noi, la restaurantul Vino e Sapori, am contribuit cu mâncare la pereche cu vin.
Și uite așa ne am bucurat deo seară plină de zâmbete și intenții bune.
Ce spui: Nu erai cu noi?
Nu ai reușit sa faci rezervare?
Urmarește pagina noastra de facebook unde punem toate evenimentele.
https://www.facebook.com/restaurantvinoesaporibrasov
Sa știi ca facem degustarile de vin fiecare joi, cu crama diferita și preparate culinare diferite, așa ca fii pe faza!!!
Și locul unde se intampla magia care este?
Gasești și traiești experiențe (culinare și de vin) În via Gheorghe Barițiu 0013
==> cu licență pentru a provoca plăcere (gastronomică) 🙂
Numele restaurantului?
Sapori… Vino e Sapori (Vin și Gusturi)
Uite aici meniul pe care îl aveam:
1) Feteasca Regala

A fost surpriza casei!
2) Urmatorul vin a fost Sauvignon blanc

Degustat langa bruschetta Caprese

3) Am avut ca urmatorul vin
Pinot noir rose’ wild yeast
Un rose deosebit de intrigant, prin labirintul său aromatic.
Desăvârşit prin fermentaţie sălbatică se deschide în note de mentă, struguri de masă proaspeţi, grapefruit şi frăguţe.
L-am degustat langa tarta sarata cu branza gruviere și zucchini.

4) Pinot Noir roșu – Pinot-ul poartă pecetea Transilvaniei, ca un blazon al purităţii.
Suculent, catifelat şi rafinat abundă în arome de cireşe şi fructe roşii de pădure.

L-am degustat langa
specialitatea chefului de tagliatelle in sos alb de parmigiano și peperone roșu.
5)  Ultimul vin a fost
Cabernet sauvignon reserva
Vin a fost invechit in butoaie de stejar nou timp de 8 luni.
Este un vin cu personalitate și hotărât care cucereşte fără ezitare papilele prin corpul lui important și suculent.

L-am degustat langa Mușchiuleț de porc & Piure de cartofi dulci speziat

 

Acuma ințelegi de ce toata lumea era bine dispusa cu zambetul pe buze?
Ți-am spus: Noi avem licența de a provoca placere.
Daca nu-ți este frica de placerrrrrrea intensa (culinara:)) te așteptam sa te bine dispunem!

Restaurant-Wine bar 

Vino e Sapori (Vin și Gusturi) in Gheorghe Barițiu 13!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Enter your keyword