SALUT

Degustarea de Vin-Crama Ratesti

Joi 08/10

Podgoria Silvaniei

Prezinta Tomut Ciprian
Iți place vinul?
Daca raspunsul este ’ Da’’,
banuiesc ca este inutil sa te intreb daca iți place vin bun :))
In seara aceasta o sa ai posibilitatea de a degusta excelența de vin Romanesc,
Imbinat cu preparate italiane.
 Zona din care provin vinurile este cunoscuta ca zona viticola de pe vremea contelui Karoly cand svabii stabiliti aici la inceputul secolului al XVIII – lea au plantat vita de vie din soiuri nobile.
Vinurile de Ratesti te invioreaza ca aerul rece de munte dimineata de-ti vine pofta de petrecere si de a savura viața.
Cum este normal o sa avem și preparatele culinare pe masura vinului.
Așa ca, patru intre șase vinuri pe care o sa le avem la degustare o sa fie imbinate cu preparatul potrivit, care o sa fie gatit cu maestrie de bucatarul nostru.
Inca un motiv ca sa vii la degustare este ca
domnul Ciprian(expertul din cramei Ratești)
o sa iți explice fiecare vin
și cata maestrie a fost necesara pana sa ajunga la tine ca sa te poți bucura de el.
Ce spui? Suna interesant?
Acum, desigur ca ai vrea sa ma intrebi care sunt vinurile și preparatele imbinate la vin și cum o sa se desfașoare degustarea?
Uite aici:
Incepem la ora 19.
Muscat Otonel – demisec (2 medalie de argint)
O sa fie degustat simplu
Vinul care este exemplu clar ca și intre vinurile demiseci
se poate gasi armonie in vin.

 

.

Sauvignon alb sec- o sa fie degustat simplu

Plin de viața, prietenos și echilibrat iși evidențiaza buchetul proaspatși aromat de citrice, piersici, mere verzi completat de parfumul florilor de soc.

Traminer (2 medalie de aur) – o sa fie degustat langa bruschetta cu pasta de pește
Expresiv, particular și fin.
Dezvaluie de la inceput aroma deosebita de petale de trandafir.
Pinot noir- o sa fie degustat langa clatita Italiana umpluta cu branza fume’ și prosciutto

Este primul vin roșu al serii.

O sa-l vedem in culoare roșu rubiniu și o sa gasim parfum discret de cireșe și condiment de lemn.

Feteasca neagra-o sa fie degustat langa tagliatelle casei cu ragu sicilian

Vin a fost invechit in butoaie de stejar timp 12. Este fin, elegant, cu nota de condimente ca o feteasca neagra care se respecta

Cabernet Sauvignon 2013 – o sa fie degustat langa specialitate de carne de porc și cartofi in cuptor
Un vin intens cu importanta data de invechire in butoaie de stejar timp de 24 luni.
Costul evenimentului pe persoana este de 75 lei.

Da, ai vazut bine!

Doar 75 lei.

Ai altceva de facut in seara de joi 08/10 (ora 19) ?

Grabește-te ca locurile sunt limitate!

Pentru a rezerva masa poți sa faci in dou moduri:

Ne poți scrie pe pagina noastra AICI

Sau daca acum ești pe mobil ne poți suna!

Nu lasa pe maine rezervarea care o poți face azi!

Ce vom face impreuna in seara aceasta:

– incercam sa ne educam simturile si sa intelegem cum se degusta vinul cand este acompaniat cu servire de masa.
– intelegem cum sa alegem vinul ca sa fie potrivit pentru servire de masa si sa nu  se acopere unu cu altul ci sa se valorizeze unul cu altul.
– Incercam sa simtim aromele si buqetul vinului si o sa ne schimbam impresiile.

Dar ca sa poti sa faci (si sa facem impreuna) toate acestea trebuie sa suni.

Desigur, poti sa vii si fara rezervare , dar mi-ar parea tare rau daca ar trebui sa ti spun ca nu mai am locuri.

Uite inca o data numarul de telefon pentru rezervare: 0757415970. (asa nu trebuie sa il cauti in text)

Te asteptam cu drag !!!

P.S. As mai putea sa scriu despre evenimentul acesta dar fug sa beau un pahar de vin si sa mananc ceva bun!

Cuvee-de-Purcari-Alb-Brut-Spumant

Enter your keyword